Naisseuraa homoseksuaaliseen seksiä takaapäin

His testimony is merely subjective belief and unsupported speculation. Moni muu jaksoi myös huomautella Geierien virheistä. Miten Geierit saivat laskevat käyrät autismitapausten määrälle?

Ensinnäkin, Geierit ammentavat materiaalia mm. Se on tietokanta, johon syötetään epäillyt rokotehaitat. Therefore, VAERS collects data on any adverse event following vaccination, be it coincidental or truly caused by a vaccine. Tietokantaa ei valvota aktiivisesti, eli vain kaikkein räikeimpiä ilmoituksia aletaan varmistamaan. Passive Surveillance - Passive surveillance systems rely on health professionals or vaccinees to voluntarily submit reports of illness following vaccination.

Limitations of passive surveillance systems include variability in reporting standards, reporter bias and significant under-reporting of events. Epäilyjä ei ole pakko laittaa tietokantaan, toisin kuin Geierin paperissa väitetään. Tietoja lisätään, vaikka ei olisi mitään lääketieteellistä näyttöä siitä, että rokote olisi aiheuttanut jonkin vaivan. VAERS-tietokantaa täytetään vähän niin ja näin. Epäilyjä eivät syötä vain lääkärit, hoitajat, tai vanhemmat, vaan myös korvauksia hakevat lakimiehet.

Lakimiesten osuus paljastettiin Michael Goodmanin toimesta Pediatrics -julkaisussa. Se kuinka innokkaasti ilmoituksia annettiin VAERS-tietokantaan riippui myös siitä oliko uutisissa rokotteisiin liittyviä skandaaleja. VAERS-tietokanta ei ole itsessään luotettava, vaan vaatii aina tueksi tieteellistä tutkimusta.

Lakimiehet olivat käyttäneet Geierin paperia todistaakseen, että heidän asiakas oli vahingoittunut tiomersaalin takia. Minkälainen julkaisu hyväksyi Geierien paperin?

Journal of American Physicians and Surgeons on vähemmän tunnettu lääketieteellisessä maailmassa. Nimi on kyllä vakuuttavan kuuloinen. Julkaisua pyörittää Jane Orient. Tilat ovat pienessä toimistossa Tusconin kaupungissa. JAPSin sivuilla on pohdittu mm. Ja jostain syystä tällaista. Vuonna tehty Geierien paperi joutui usean tutkijan hampaisiin. He huomauttivat sen sisältämistä virheistä. Jokainen sai kirjattua postia. Vaikka yli kymmenen tuomaria oli vuosien varrella heittänyt Mark Geierin todistelut pihalle oikeudesta, niin Mark väitti tutkijajoukon pilanneen hänen maineen.

Geier haki yli miljoonan dollarin korvauksia. Larry Pickering muisteli, että haasteen takia hän joutui olemaan yhteydessä CDC: Siihen haaskautui runsaasti aikaa ja rahaa. Lopulta Geier luopui syytteestä.

Tutkijat ihmettelivät miksi Geier halusi osallistua tieteen tekemiseen vaikka heikoin eväin , mutta ei kestänyt tieteellistä kritiikkiä.

Pickerin kiteytti ongelman näin; "It's interesting to me that the Geiers wanted to have it both ways. They wanted to publish their articles in what they considered to be scientific journals, [but] when they were questioned or criticized, they abandoned the scientific process and called their lawyers.

Lainauksen ilman linkkejä ovat Autism's False Prophets -kirjasta. Luin kuinka Continental Airlines in matkustajakone putosi asuinalueelle. Uutisia lukiessa mietin, että tästähän voisi vääntää parodiaa foliohattuisista totuuslaisista.

Juuri sellaisista ihmisistä, jotka alkaisivat epäilemään, että Eckert salamurhattiin tuolla maahansyöksyllä. Olihan nainen kirjoittanut tällaisia asioita. My husband's life was priceless, and I will not let his death be meaningless. My silence cannot be bought. Mutta ajattelin, ettei kannata tehdä niin mautonta temppua. Eihän kukaan voi oikeasti vajota niin syvälle vainoharhaisuuteen. Kaikki voi päätellä omat johtopäätöksensä siitä oliko turma sattumaa vai CIA: Ja lavastettu lento-onnettomuus on aina paljon näkymättömämpi salamurha kuin että tulee CIA: Jos tässä on kyseessä lavastettu lento-onnettomuus niin nuo loput 47 matkustajaa tapettiin siinä samalla ja sivussa kuolleet viattomat siviilit eivät merkkaa rosvo eliitille mitään, sillä nämä roistot ovat valmiita pyyhkimään Israelin pois maailmankartalta ja pudottamaan sinne atomipommin Maaliskuussa.

Tai sitten seuraan blogia, joka on yhtä pitkää parodiaa salaliittoteoreetikoista. Ranskassa on tiettyjä yhteisöjä joissa rokottamista ei katsota hyvällä. Viime vuonna tuhkarokkotapaukset yleistyivät huomattavasti. Ilmi tuli tapausta. Sitä edeltävinä vuosina ja tapauksia oli vain 40 ja Enemmistö viiden sadan tuhkarokkotapauksen saaneista on myös rokottamattomia.

Among these, the proportion of unvaccinated cases was Yksi vuotias tyttö kuoli tämän vuoden tammikuussa tuhkarokon aiheuttamaan aivokalvontulehdukseen. Tuhkarokko alkoi riehua uskonnollisessa yhteisössä, jossa ei uskottu rokottamiseen. Sieltä virus levisi lapsien kautta muihin kouluihin. Alkulähteenä olivat kaksi yksityistä uskonnollista koulua.

Lääketieteelliset tiedot tuhkarokkotapausten lukumäärästä eivät ole tarkkoja, sillä tietenkin ne perustuvat vain ilmoitettuihin tapauksiin. Tuntematon määrä lapsia sairasti tuhkarokon kotona. Ranskassa voi siis olla tänä vuonna vielä suurempi tuhkarokkoaalto. Olen seurannut parin viime vuoden aikana kuinka katala kirous leviää yhteiskunnassamme. Ensin ilmestyi pari varoittavaa esimerkkiä. Näiden iljettävien otusten kieroutuneisuus paljastui aina uuden valitettavan skandaalin kautta.

Skandaali pursui kaikessa rivoudessaan kaikkien lehtien sivuille. Valtiomme kahdeksanneksi arvostetuin laitos joutui rypemään kieroutuneen seksuaalisuuden parissa. Eduskunnassa työskentelevät naiset valittivat ahdistelevista ja vihjailevista miehistä.

Heterous vaelteli eduskuntatalon käytävillä. Keskittyminen seksiin ja tisseihin on heteromiesten kirous. Se on heillä veressä. Eikä heterouden leviäminen päättynyt eduskuntaan. Wanhaan hyvään aikaan armeija oli vain miehille. Nuoret, viriilit ja tarmoa puhkuvat miehet viettivät runsaasti aikaa keskenään. Kilpailua ja hikistä suorittamista pestiin pois porukalla saunassa. Vanhemmat herrasmiehet opastivat nuoria miehiä kamppailun saloihin. Laitosta ei syystä kuvailtu homogeeniseksi.

Mutta sitten naiset saapuivat pilaamaan kaiken. Heterous pääsi livahtamaan armeijaan. Seuraukset olivat ennalta arvattavia. Heterot eivät mahtaneet mitään rivolle luonnolleen. Varusnaiset joutuivat erilaisen seksuaalisen ahdistelun kohteeksi. Kaikkein raivostuttavinta on median pelkuruus näiden asioiden uutisoimisessa. Eduskunnan kohdalla puhuttiin kyllä siitä miten miehet ahdistelevat naisia. Armeijan kohdalla kerrottiin kuinka pojat kiusaavat tyttöjä.

Mutta kertaakaan ei mainita ahdistelijoiden seksuaalisuutta. Tällainen poliittinen korrektius ei ole vastaus ongelmiin.

Ratkaisu löytyy, kun tunnustetaan tosiasiat. Heterot on saatava kuriin. Discovery Instituten lakiasiantuntija Casey Luskin kutsuttiin vierasbloggailijaksi U. Luskin on pannut parastaan. Luettavaa on monen A4-paperin verran. Aloituksessa tehdään selväksi miten tuhmat darwinistit yrittävät vaientaa akateemisen vapauden.

Darwinistit haukkuvat, solvaavat ja vaativat pitämään turpaa tiukemmalla. Darwin-skeptikot yritetään pukea uskonnon kaapuun huom. Skeptikko on haluttu nimike modernissa maailmassa. Ja viimeisenä väittämänä darwinistit teeskentelevät ettei mitään tieteellistä kiistaa ole olemassa. Tässä vielä lyhyt muistilista: Otan viikonlopun projektiksi koko Luskinin tekstin lukemisen.

Ennustan, että hän mainitsee tietyt asiat noiden neljän pointin kohdalla. Ainakin ensimmäinen veikkaus meni kohdalleen. Luskin lainaa anonyymejä kommentteja. Mutta Luskin on löytänyt helmiä myös parilta arvostetulta herrasmieheltä.

Katskee on kutsunut ID-liikkeen edustajia "mielihulluiksi". Hän myös kutsunut niitä jotka eivät vastusta ID: Koko ID-liike on Katskeen mielestä petosta. Myös Robert Pennock on käyttänyt vähemmän mairittelevaa kieltä IDeisteistä. Luskin sanoo, että tällaisen kielenkäytön kautta darwinistit yrittivät vaimentaa kritiikin. Toisen veikkauksen kohdalla menin pahasti pieleen. Luskin ei mainitse missään Kiila-dokumenttia. Sen sijaan hän kirjoittaa tuomari Jonesin päätöksestä.

Luskinin asiantuntijamielipide ei näy Jonesin tuomiota mitenkään asiallisena. Jones ei suostunut uskomaan, että ID: Jones myös uskoi virheellisesti, että ID vaatii yliluonnollista elementtiä. Hän teki myös muita täysin virheellisiä asioita päätöksessään, ja oli kaikin puolin epäreilu aktivisti-tuomari.

Sitten Luskin kuvailee kuinka ID-oppikirja Of Pandas and People ei ollenkaan ole salakavala yritys naamioida kreationismia älykkääksi suunnitteluksi.

Kreationismi -sana korvattiin intelligent design -sanalla ennen Edwards v. Kun tulee "darwin-skeptikkojen" vainoamisen vuoro, niin Luskin on ripeä. Edellä mainittu Katskee kun on mennyt pilaamaan koko vainoamisen salaamisen. Akateeminen vapaus kun suo oikeuden keskustella enemmistö ja vähemmistö ideoista, kunhan ne ovat tieteellisiä. Luskinin mielestä ID on tieteellinen idea.

Given that scientists have published their doubts about Darwin in peer-reviewed scientific journals, and support for such views comes from hundreds of well-credentialed scientists, such dissenting views deserve the protections of academic freedom. Eli ID on Luskinin mielestä Darwinin epäilyä. Sadat tiedemiehet epäilevät Charles Darwinia. Sitä Luskin ei mainitse. Mutta ei mitään von Sternbergistä tai Gonzalesista. Juuri ID-liikehän vaatii monipuolista asioiden käsittelyä.

Darwinistit yrittivät kieltää keskustelun vakuuttelemalla ettei mitään tieteellistä kiista ole. Darwinistit aivopesevät tavallisia kansalaisia, jotta nämä eivät itse tarkastaisi onko evoluutioteorialle todisteita. Luskin mainitsee vain ohimennen, että tiedemiesten parissa on olemassa runsaasti darwin-epäilijöitä. Koko pitkässä bloggauksessa ei kertaakaan esitellä ID-teorialle mitään positiivista aineistoa. Luskinilla olisi ollut mainio tilaisuus nostaa jotain olennaista pöydälle.

Berliinissä oleva muistomerkki natsien hirmuteoissa tapetuille homoseksuaaleille on joutunut toistuvan ilkivallan kohteeksi. Muistomerkissä on pieni ikkuna josta näkee sisällä olevan suutelevan mies- ja naisparin. Ikkunassa oleva lasi on pistetty sirpaleiksi vandaalien toimesta.

Poliisi epäilee, että taustalla voi mahdollisesti olla poliittisia motiiveja. Maailmassa on kuitenkin tapahtumassa pientä edistystä. Siinä vaadittiin homoseksuaalisten suhteiden rangaistavuuden poistoa. Tällainen idea esitettiin ensimmäistä kertaa YK: Joukossa kaikki eurooppalaiset maat.

Äänestämättä jättivät Kiina, Venäjä ja Yhdysvallat. Syyria johti moraalista vastaiskua, eli vastaesitystä. Se keräsi 58 ääntä. Samaa sukupuolta olevien seksuaalisuhteet ovat rangaistavia 77 maassa. Yhdysvalloissa on haettu korvauksia rokotteiden aiheuttamista autismitapauksista. Kolme eri tapausta saivat saman tuloksen oikeudessa.

Rokotteiden ja autismin välisestä yhteydestä ei ole varmaa tieteellistä näyttöä. Syyttäjien esittämä todistusaineistoa on "heikkoa, ristiriitaista eikä vakuuta.

Syyttäjien ei olisi täytynyt osoittaa, että rokotteet aiheuttavat autismia. Olisi riittänyt, jos rokotteet "todennäköisesti" aiheuttivat autismitapaukset. Korvauksia hakevat perheet ovat joutuneet harhapolulle, sillä sinne heidät ovat ohjanneet vääriä johtopäätöksiä tehneet lääkärit. Edessä on vielä uusia korvaustapauksia, joissa pohditaan tiomersaalin ja autismin yhteyttä. Tiedemiehet toivovat, että oikeudenpäätökset alkaisivat vakuuttamaan vanhempia rokotteiden oikeasta turvallisuudesta.

Kun paniikkia ei enää lietsota turhista asioista, voi autismitutkimus keskittyä oikeisiin ongelmiin. Autismi on enimmäkseen geneettistä perää. Miten rokotepelottelijat reagoivat oikeuden päätöksiin?

The decision said that there was not enough science at the time of the trial to back up the claim that vaccines were the causation of autism theory. The science may be there at some point, maybe very soon. The Cedillo, Snyder and Hazelhurst cases will be appealed and looked at again. This fight is not over. Aina välillä totuus pulpahtaa pintaan Uncommon Descentissä. Eräässä ketjussa DaveScot pohtii mitä tapahtuisi, jos suhteellisuusteoria joutuisi lakitupaan.

Johon Domoman esittää pienen vastauksen ja heti perään korjauksen. Koska ID on Oikea Teoria, niin se joutuu ongelmiin lakituvassa. Domoman joutui tekemään tarkennuksen, sillä kuten kaikki tiedämme, ID on jatkuvasti lakituvassa. Tämän jälkeen DaveScot osoittaa ettei ole vieläkään toipunut Doverista. Do you think the large increase in voter preference for teaching the controversy might be in large part a backlash against Dover?

Taking away freedom of speech from voters is usually not well received in the the United States. It turns criticism of evolution into the proverbial forbidden fruit. Mitä tapahtui oikeudenkäynnin jälkeen? Dover äänesti uudet jäsenet koululautakuntaan. Valehtelevat kreationistit saivat lähteä. Tilalle tuli pro-tiedeopetus lautakunta. Kansa päätti, mutta DaveScot ei huomannut. Tänään kaikki kansat hyljentyvät kunnioittamaan Charles Darwinin syntymäpäivää.

Minua enemmänkin ärsyttää se kuinka jo kauan sitten homehtuneen naturalistin juhlinta vie huomion pois itse tieteellisestä teoriasta. Toki Darwin osasi yhdistää eri langat yhteen tavalla joka ei edellisiltä onnistunut, mutta hänen jälkeensä on kudottu kasaan aivan uudet villapyjamat Tuli ekana mieleen. Nykyinen evoluutioteoria on monimuotoisuudessaan vaikuttava.

Niin moni tieteenala kykenee soveltamaan sitä. Pari viikkoa sitten Richard Dawkins puhui Teemalla evoluutiosta kolmiosaisessa sarjassa, tai jotain. Pystyin katsomaan vain ekan jakson alkua, sillä tiesin ettei ohjelmassa puhuta mistään minulle uudesta asiasta.

Huolestuneisuutta teorian vastaanotosta silloisessa yhteiskunnassa. Sitä samaa mitä on kaikissa Darwinista kertovissa kirjoissa.

Toivon, että televisiossa pyörisi sellaisia dokumentteja evoluutioteoriasta joita ei ole tehty tietämättömille. Jotain modernista tutkimuksesta ja uusien teorioiden testaamisesta. Niitä odotellessa tyydyn seuraamaan miten Projekti Steve etenee.

Pian julkaistaan tuhannen Steven nimi. Projekti on saanut runsaasti kiitosta: I have Facebook friends and most of them are vertebrates. Bolivialainen Gabriela Ascarrunz päätti kokeilla täydentävää hoitomuotoa. Hoito on muotisuunnittelija Monica Schultzin suosittelemaa virtsaterapiaa. Hoitoa saanut nainen kuoli. Schultzista on annettu pidätysmääräys. Muotisuunnittelija vakuuttaa olevansa syytön.

Vielä ei ole selvää käyttikö Ascarrunz itse virtsaterapiaa toimiessaan eläinlääkärinä. Gabriela Ascarrunz oli torstaina sairaalassa suolitukkeuman takia.

Hänet oli määrä leikata. Kuolettava virtsa annettiin kaksi päivää teho-osastolla makaamisen jälkeen. Tähän samaan syssyyn voi mainostaa uutta intialaista makuelämystä. Kerroin aikaisemmin Pepsin vaarallisuudesta. Joudun ehkä testaamaan intialaista versiota. Uusi virvoitusjuoma valmistetaan lehmän virtsasta. Valmistajan mukaan juoma on erittäin terveellistä, eikä siinä tuoksu alkuperä. Maku on takuuvarmasti parempaa kuin energiajuomissa.

Tämä laittaa miettimään, että miksi Coca Cola on niin salaperäinen reseptinsä suhteen. Vuosikausia kreationistit ovat varoittaneet, että evoluutioteoria on ateismin tukipilari. Evoluutioteoria tuhoaa Ainoan Oikean Uskon. Kotimaa -lehdessä esitellään Tapio Puolimatkan yllättävä argumentti. Sillä pyritään osoittamaan, että evoluutio ei ole ateismin ystävä. Onneksi lehdessä esitetään Puolimatkan argumentti ihan ymmärrettävässä muodossa.

Puolimatkan mukaan ateismin perusteella evoluutioteoria tulkitaan niin, että ihmisen älylliset kyvyt, kuten järki ja havainto, ovat kehittyneet sellaisen prosessin tuloksena, jota ohjaavat sattumanvaraiset mutaatiot ja luonnonvalinta. Luonnonvalinta on Puolimatkan mielestä kiinnostunut vain siitä, miten oliot käyttäytyvät, ei niiden uskomuksien todellisuudesta. Niinpä luonnonvalinta ei pysty tehokkaasti karsimaan vääriä uskomuksia. Tästä seuraa, että ateismin ja evoluutioteorian pohjalta ei ole syytä luottaa ihmisjärjen luotettavuuteen.

Ateismi on yksi näistä uskomuksista. Tästä voidaan johtaa väite, että ei ole perusteita uskoa ateismin olevan tosi, Puolimatka sanoo. Oletetaan kuitenkin, että Puolimatkan ajama ajatusketju on totta. Oletetaan, että voimme luottaa järkeemme vain jos Jumalolento on sen meille antanut.

Oletetaan, että täten järki tuottaa luotettavia uskomuksia. Oletetaan, että ajatuksemme ohjaavat meidän seuraavanlaisen uskomuksen äärelle: Jumalaa ei ole olemassa. Puolimatkan suosiman premissin mukaan meidän täytyy olla oikeassa. Tai sitten Plantingan ja Puolimatkan koko hieno filosofinen tarina ei oikeasti kerro meille mitään ihmismielestä, uskomusten luotettavuudesta, tai jumalista. Jos oletamme, että Plantingan puheet naturalismista ja luonnonvalinnasta ovat totta, niin ei ole syytä hylätä ajatustemme käyttöä tieteen ja tutkimusten teossa.

Ne jäävät kuitenkin luotettavimmaksi tavaksi ottaa selvää siitä millainen maailma on. Me tiedämme jo, ettei ihmismieli ole täydellisen luotettava. Aivot huijaavat meitä illuusiolla, valemuistoilla ja oudoilla uskomuksilla jalkapallo on fiksu harrastus. Tästä huolimatta pyrimme jatkuvasti ottamaan selvää siitä millainen maailma on. Parhaillaan tuo Puolimatkan lausuma johtopäätös "Tästä voidaan johtaa väite, että ei ole perusteita uskoa ateismin olevan tosi" tarkoittaa sitä, ettei meillä ole perusteita uskoa minkään ajatuksen olevan tosi.

Jeni Barnett omisti yhden jakson radio-ohjelmastaan rokotepelottelulle. Sitten hän puolusteli kantaansa blogissaan. Paikalle ilmestyivät kommentoijat, jotka tekivät selväksi miksi Jenin ohjelma oli vastuuton ja vahingollinen. Onneksi Internet kestää katalan loitsun. Erinomainen Quackometer taltioi melkein kaikki kommentit ennen digitaalisen pyyhekumin saapumista. Ja ihan hauskasti yksi Quackometer in kommentoija kirjoitti seuraavan helmen: How is it that some skeptical bloggers have the foresight to archive these things before they mysteriously disappear?

Are you psychic or something? WinCapita-huijauksen saaga ei ota loppuakseen. Rikosilmoituksia tehdään kiihtyvällä tahdilla , sillä vain siten voi saada edes osan rahoistaan takaisin. Mutta viimeiset uskolliset klubilaiset uskovat järkkymättömästi, että suuri potti on vielä tulossa. Kunhan viranomaiset lopettavat viattomien ihmisten ahdistelun. Seinäjoella järjestettiin salainen palaveri , jossa valettiin uskoa tulevaan.

Pääepäilty Hannu Kailajärvi on vangittu. Eräs wincapitalainen tietää kuitenkin, että Hannu on syytön. Poliisi ei vain anna hänen todistaa syyttömyyttään. Nimimerkki Kuolematon aloitti puolustelun Kauppalehden foorumilla. Mikään selitys pyramidihuijauksen ja WinCapitan yhteydestä ei uppoa. Kuolematon tietää, että media tekee tahallaan Kailajärvestä rikollista, eikä välitä Totuudesta.

Puolustuksessa toistetaan sitä, ettei WinCapitan pitänytkään tehdä valuuttakauppaa, vaan se teetettiin toisten firmojen kautta. Kuolematon ei kuitenkaan pysty kertomaan firmojen nimiä. Kuolematon on joko surullisella tavalla tosissaan, tai sitten hän on Suomen menestyneimpiä trolleja.

Nyt wincapitalaiset taistelevat vastaan tosissaan. Krp on aiheuttanut tiedotteillaan ihmisten kuolemia. Suomen rikkaat suvut ja rahalaitokset vainoavat WinCapitaa. Kuuden minuutin kohdalla Kailajärveä vertaillaan jo tiettyyn nasaretilaiseen ex-puuseppään. Jostain syystä Kailajärvi ei ole esittänyt todisteita mistään valuuttakaupasta poliisille.

Tai sitten poliisi on oikeasti heittänyt tyrmään viattoman miehen? Kirjahyllyyn on kertynyt uusi pino luettavaa. Jumala ei häivy politiikasta, vaikka Bush jr häipyy Washingtonista. Fundamentalismi pyrkii kaikesta huolimatta vaikuttamaan ulkopolitiikkaan ja naisten oikeuksiin. Samaa kampanjointia ollaan huolestuttavasti tuomassa Britanniaan. Yhdysvaltain Kristillinen Oikeisto , Markku Ruotsila Asiallinen, akateeminen ja varmasti pärjää Raamatulle taistelussa. Minun ei edes tarvitse kirjoittaa arvostelua luettuani tämän opuksen, sillä Tuomo "Squirrel" Hämäläinen on jo tehnyt sen perinpohjaisesti.

How Alternative Medicine Makes Fools of Us All , Rose Shapiro Shapiro tekee suuren palveluksen poimiessaan kasaan melkein kaikki suositut huuhaahoidot ja kertomalla mikä niitä vaivaa.

Puoskareiden markkinoimat hoitomuodot pyritään tuomaan osaksi lääketiedettä, joten toimivuuden testaamista ei saa unohtaa. Elämäntapavalintaa ollaan muokkaamassa lääketieteen korvaajaksi. Kirja ei keskity pelkästään lentäjiin vaan myös lentokentän henkilökunta saa sanansa painettuun muotoon.

Muistelut tulevat Skotlannin kylmästä talvesta aina Afrikan kuumilta aavikoilta. Tactics and Maneuvering , Robert L. Shaw Kirja jota ihan oikeat hävittäjälentäjät lukevat pysyäkseen hengissä. Samat opetukset auttavat myös lentosimulaattoreiden parissa eläviä. Darwinin muistiinpanot ja henkilökohtaiset kirjeet ovat auttaneet Quammenia kertomaan tuoreen kuvauksen miehestä.

Darwin oli ujo mies, joka pelästyi omien ajatusten seurauksia. Kesään mennessä minulla on uusi pino luettavaa. On aika jatkaa Andrew Wakefieldin tarinaa. Osa Yksi käsitteli MPR-rokotteeseen liittyvien pelkojen nousua. Poimin taas parhaat palat Autism's False Prophets -kirjasta. Andrew Wakefield oli esitellyt mullistavan idean lehdistötilaisuudessa. Hän pystyi jopa postuloimaan miten rokote aiheutti vauriota aivoissa, tuottaen autismin: Todisteena lapsien suolista poimitut näytepalat, jotka sisälsivät tuhkarokkovirusta.

Minun piti kirjoittaa Wakefieldin USA-retkestä. Mainitsen kuitenkin vain hyvin nopeasti retken seuraukset. Kongressiedustajat kuulivat monenlaisia asiantuntijoita vuonna Media toisti varoitukset MPR-rokotteen mahdollisesta yhteydestä autismiin. Vuonna 60 Minutes -ohjelmassa Wakefield sanoi dramaattisella hetkellä, ettei antaisi lapsilleen MPR-rokotetta. Hän kyllä rokottaisi heidät, mutta yksittäisillä rokotteilla, eikä yhdistelmällä.

Julkkikset astuivat esiin kertomaan rokotteen vaaroista. Yli sata tuhatta vanhempaa päätti jättää rokotteen pois lasten rokoteohjelmasta. Japanin terveysministeriö lopetti MPR-rokotteen suosittelemisen.

Yhdysvalloissa alkoi oma, vahvempi, rokotteiden vastainen kampanja. Mutta kuusi vuotta Wakefieldin pitämästä lehdistötiedotteesta alkoivat asiat muuttua.

Horton oli Lancet -julkaisun päätoimittaja. Deer ilmoitti omaavansa tärkeää tietoa Wakefieldistä. Horton keräsi useamman Lancet -toimittajan huoneeseensa. Kokous kesti viisi tuntia. Horton kommentoi sitä, "The allegations made by Deer, as I saw them, were devastating. Wakefield oli väittänyt, että tutkimus oli hyväksytty eettisen toimikunnan kautta. Mutta Deerin mukaan toimikunta ei ollut hyväksynyt tutkimusta. Ryhmä oli nukuttanut, ottanut selkäydinnäytteitä, käyttänyt kuituoptiikkaa suolien tutkimiseen, ottanut näytepaloja ja kerännyt paljon verinäytteitä.

Nämä toimenpiteet eivät olleet yhdentekeviä. Useilla lapsilla on vaikeuksia nukuttamisen kanssa. Yksi viisi vuotias oli kriittisessä tilassa kun peräsuoli oli vahingoittunut useasta kohtaa. Toinen eettinen ongelma ilmeni rahoituksen suhteen. Mutta hän ei maininnut suurinta rahoittajaa. Kaksi vuotta ennen tutkimuksen julkaisua Wakefield oli saanut ´ dollaria lakimieheltä.

Barr edusti vanhempia, jotka pyrkivät saamaan korvauksia rokotevalmistajilta. Vähintään viisi lasta Wakefieldin tutkimuksessa oli niistä perheistä joita Barr edusti. Todennäköisesti lakimies oli ohjannut perheitä Wakefieldin puheille. Tätä kautta Wakefield oli kiinnostunut autismin ja rokotteiden välisestä linkistä. Wakefieldin yhteys lakisotkuihin alkoi vuonna Hän tapasi Rosemary Kessickin.

Kessick oli huolissaan pojastaan. Tämä oli saanut MPR-rokotteen ja alkanut sen jälkeen oirehtimaan. Kellastuva iho, huonovointisuutta ja ripua. Kessick vei poikansa usealle eri lääkärille.

He vakuuttivat, että kyseessä oli vain joku virus. Tohtorit sanoivat, ettei kannata huolehtia MPR-rokotteesta. Mutta äiti oli nähnyt kuinka oireet alkoivat rokottamisen jälkeen. Järjestö varoitteli ihmisiä MPR-rokotteen vaaroista. JABSin mielestä rokote aiheutti mm. Kessick oli ensimmäinen vanhempi, joka uskoi rokotteen aiheuttavan autismia. Murch ja Walker-Smith olivat silminnähden sokissa saatuaan tietää mitä Deer oli väittänyt. Hän totesi, ettei olisi suositellut paperin MPR-osuutta Lancet in sivuille, jos olisi tiennyt asiat aikaisemmin.

As the father of a three-year-old who had had MRR, I regret hugely the adverse impact this paper has had. Kiellettyään tehneensä mitään väärin hän totesi, että "neljä, ehkä viisi" Lancet -julkaisussa olleista lapsista oli Richard Barrin asiakkaita.

Myöhemmin Wakefield tarkensi määrän viiteen. Hän sanoi, että lapset olivat mukana lakisyytteessä. Hän myönsi, että hänelle maksettiin syytteen tukemisesta. Kun Wakefieldiltä kysyttiin, oliko hän kertonut kollegoilleen lakisyytteestä, niin vastaus oli poliittinen: Eikä hänen tarvinnutkaan, sillä tutkimus tehtiin hyvässä uskossa, kuten Wakefield asian ilmaisi. He vain ilmoittivat löydöksistään.

Asiassa ei ollut eturistiriitaa. Wakefield kiisti ottaneensa vastaan ´ dollaria. Hän sanoi oikeaksi summaksi n. Kaikki rahat olivat menneet avustajalle. Richard Barr vakuutti myös viattomuuttaan.

He olivat vain halunneet tehdä riippumattoman tutkimuksen, matalalla profiililla. Barr muisti kyllä huomanneensa, ettei lakifirman rahoitusta mainittu paperissa, mutta hän ei uskonut sen olevan kovin tärkeä puute. Toiset tutkijat eivät kuitenkaan ilahtuneet uutisista. Kymmenen kolmestatoista tutkimukseen osallistuneesta veti nimensä pois koko hommasta.

Pari viikkoa myöhemmin Lancet -julkaisussa mainittiin, ettei kyseisessä tutkimuksessa oltu löydetty mitään kausaalista yhteyttä MPR-rokotteen ja autismin välillä. Asia oli mainittu papereissa jo ensimmäisen lehdistötiedotteen aikana.

Mutta Wakefield esitti lehdistölle oman tulkinnan. Brittilehdistö ei myöskään tykännyt uutisesta. He olivat luoneet Wakefieldistä sankarin. Nyt jotkut näkivät hänet lakifirman kätyrinä. Uudet otsikot tekivät asian selväksi: Kun lehdistö alkoi pohtia oliko MPR-autismikohussa sittenkään mitään pihviä, niin tiedemaailmassa asia oli selvitetty. Tuhansien ja taas tuhansien lasten tiedot tutkittiin.

Epidemiologisissa tutkimuksissa verrattiin miten MPR-rokotteen saaneet erosivat niistä jotka eivät olleet saaneet kyseistä rokotetta. Brent Taylorin ryhmä teki ensimmäisen tutkimuksen. Ei yhteyttä rokotteen ja autismin välillä. Helsingin yliopistossa vertailtiin kahden miljoonan lapsen tietoja. Bostonin Lääketieteellisessä yliopistossa vertailtiin kolmen miljoonan lapsen tietoja. Loring Dales ja Natalie Smith Berkeleyn terveyspalveluista eivät myöskään löytäneet yhteyttä. Nousevat autismiluvut eivät olleet yhteydessä MPR-rokotteeseen.

Brent Taylor jatkoi alkuperäistä tutkimustaan vielä viiden vuoden pituiseksi. Vieläkään ei löydetty yhteyttä. CDC tutki Atlantan lapsia. Autistiset lapset eivät olleet tavallista useammin MPR-rokotteen saaneita.

Tanskassa tutkittiin yli ´ lapsen lääketieteelliset tiedot; jotkut olivat saaneeet MPR-rokotteen, jotkut eivät. Molemmilla oli sama todennäköisuus saada autismi. American Academy of Pediatrics ja Institute of Medicine kävivät läpi nämä ja muut tutkimukset. He päätyivät samoihin johtopäätöksiin. MPR ei aiheuttanut autismia. Lopussa vielä kunnon empiirinen koe Japanista. Japani oli lopettanut MPR-rokotteen antamisen Wakefieldin aiheuttaneen kohun takia.

Autismiluvut eivät pienentyneet, vaan jatkoivat nousuaan. Tämä jos mikä tekee selväksi MPR: Tässä vaiheessa voisi kysyä miksi kukaan enää otti Wakefieldiä vakavasti? Ei pidä unohtaa Wakefieldin hypoteesiä autismin aiheuttajasta.

Lasten suolista napatut näytteet olivat vielä ongelma. Miten oli mahdollista, että suolessa olisi tuhkarokkoviruksen jämiä? Oliko rokote aiheuttanut kroonisen tulehduksen? Oliko aivoissa proteiineja, jotka vahingoittivat aivoja? Mutta muut tutkijat eivät onnistuneet vahvistamaan löytöä. O'Leary oli suorittanut testit alkuperäisistä näytteistä. Toiset tutkijat käyttivät samaa PCR-menetelmää viruksen etsimisessä. Kanadalainen Brian Ward kommentoi, "In our hands, the [data] published by [O'Leary] yielded many PCR 'positive' results that turned out to be falsely positive on closer examination.

These data are a direct refutation of the reports of persistence of measles virus in the tissues of autistic children. We are hopeful that this paper will simply put a quiet end to the debate surrounding this topic. He pyysivät labraa tunnistamaan koodatut pätkät. Tietyt palat sisälsivät tuhkarokkovirusta.

Labra ei löytänyt niitä. Loppulauselmassa todettiin, ettei Unigenetics kelvannut kliinisiin laboratoriakokeisiin. Wakefield oli esittänyt, että suolitulehdus oli aiheuttanut viruksen leviämisen elimistöön, ja sitä kautta aivoihin.

Myöhemmät tutkimukset osoittivat, ettei MPR-rokotteen saaneilla ollut tavallista suurempi riski saada suolioireita. Wakefieldin käyttämän aineiston perusteella vain yksi viidestä lapsesta sai suolisto-oireita ENNEN autismioireita. Jos suolisto vuosi viruksia verenkiertoon, ja aiheutti näin autismia, niin suolioireet ilmenisivät ennen autismia.

Vijendra Singhin tuottamat tulokset MPR-autismiyhteydelle joutuivat huonoon valoon. Singh oli todistanut Yhdysvalloissa, että MPR oli aiheuttanut tavallista korkeammat vasta-aineet tuhkarokkoa sekä hermosoluja vastaan.

Tarkempi tiirailu Singhin tieteeseen paljasti kaksi tärkeää vikaa: Lokakuussa Brian Deer pyysi Lakitoimikomissiolta joka päätti kuinka paljon rahaa annetaan eri lakimiehille tietoa siitä kuinka paljon Wakefieldille oli oikeasti maksettu. Deerin alkuperäiset tiedot antoivat tiliksi ´ dollaria. Luettuaan raportin Deer tajusi olleen väärässä. Komissio oli jakanut 30 miljoonaa dollaria. Barrin firma perusti 16 hengen ryhmän selvittämään miten rahat käytetään. Kaksi heistä oli laboratorioteknikkoa.

Yksi oli luonnontieteiden kandi, joka värväsi vanhempia mukaan lakisyytteeseen. Tämä ryhmä antoi Wakefieldille ´ dollaria. Wakefield oli kaksi vuotta aikaisemmiin sanonut toimittajille, että summa oli 50´ dollaria. Kun hänelle esitettiin dokumentit oikeasta summasta, niin Wakefield ei kieltänyt totuutta.

Hän perusteli, että tutkimustyö oli vaatinut kaiken vapaa-ajan. Eikä tässäkään vielä kaikki. Wakefield oli suositellut, että vaarallisesta yhdistelmärokotteesta luovutaan. Lapsille pitäisi antaa yksittäiset rokotteet. Useita kuukausia ennen MPR-varoittelua Wakefield oli laatinut patenttihakemuksen "turvallisemmalle" tuhkarokkorokotteelle. Hakemuksessa mainittiin, että uusi rokote voisi jopa toimia autismin hoitona tai oireiden helpotuksena.

John O'Leary oli saanut Barrin firmalta miljoona dollaria näytteiden tutkimiseen. Raha ei mennyt suoraan O'Learylle, vaan Unigenetics firmalle, joka oli perustettu juuri tätä tarkoitusta varten.

Kenneth Aitken , patologi joka oli tukenut Wakefieldiä, oli saanut ´ dollaria. Ennen rahojen saamista hän oli kirjoittanut arvostetut kirjan; Children with Autism: Diagnosis and Intervention to Meet Their Needs. Siinä hän arvioi, että autismi johtuu jo alkiovaiheen kehityksessä tapahtuvien poikkeamien takia. Wakefieldin tekemä tiede pakotti Britannian Medical Research Council in päättämään oliko olemassa syytä muuttaa rokotekäytäntöä.

Hän oli ainoa joka äänesti muutoksen puolesta. Hän oli ainoa joka oli saanut rahaa Barrilta. Walter Spitzer , kanadalainen epidemiologi joka oli todistanut MPR-autismi linkin puolesta, oli saanut 30´ dollaria. Arthur Krigsman oli julistanut, että hänen tekemät löydöt olivat riippumattomia Wakefieldin tutkimuksesta.

Hän oli saanut 30´ dollaria. Marcel Kinsbourne ja John Menkes , kalifornialaiset neurologit, jotka olivat ensimmäisenä tukeneet Wakefieldiä yhdysvaltalaisissa lehdissä, olivat saaneet ´ ja 90´ dollaria.

Uransa loppupuolella molemmat olivat asiantuntijatodistajia kun lakimiehet haastoivat rokotteiden valmistajia oikeuteen. John March , eläinlääkäri joka väitti eläinrokotteiden olevan tarkemmin tutkittuja kuin MPR-rokote, oli saanut ´ dollaria. March kutsuttiin tapaamaan Wakefieldiä maaseudulla olevaan hotelliin. Kun March kertoi, ettei autistilla lapsilla ja kontrolliryhmällä ollut mitään eroa, niin Wakefield vaihtoi nopeasti aihetta.

March tajusi, ettei Wakefield kuullut negatiivisia tuloksia. March myös tajusi, että Barrin firma teki vakavaa eturistiriitaa tutkimuksella. Jos hänelle maksetaan näin hyvin, niin tietenkin tutkijan kannattaa pitkittää tutkimusta mahdollisimman paljon.

Hän myös pyöritteli päätään Barrin puheille vastapuolen ylivoimaisesta rahoituksesta. Jos March sai näin paljon tutkimusrahaa, niin vastapuoli eli kuin miljonäärit. Asiaan liittyy myös Richard Barrin tekemät matkat Atlantin yli. Brittiläiset lääkärit eivät suostuneet ottamaan selkäydinnäytteitä seitsemältä autistiselta lapselta.

Vaikka Barrin ryhmä jakoi 10 miljoonaa dollaria tutkijoille, vaikka he ottivat näytteitä sadoista lapsista, vaikka he ottivat veri-, virtsa- ja selkäydinnäytteitä, niin he eivät löytäneet kroonisia tuhkarokkotulehduksia, vuotavia suolia tai aivoja vahingoittavia proteiineja, kuten Adrew Wakefield oli ajatellut. Barr pyysi lisää rahaa komissiolta. He eivät kuitenkaan enää suostuneet antamaan 20 miljoonaa.

Osa 3 käsittelee uusinta käännettä. Brian Deer on kirjoitellut lisää Wakefieldistä. Christian Bale Parody Joke of the Day. Conservapedia ja maailman historia. Casey Luskin, tekstiä, tekstiä ja lisää tekstiä. Jeni Barnett ja oman sanoman puolustus.

Newer Posts Older Posts Home. Yritän käsitellä mahdollisimman laajasti huuhaata, vaihtoehtohoitoja, humpuukia, biologiaa, kreationismia, Älykästä suunnittelua, uskontoa, uskonnottomuutta, joskus harvoin huumoria, elokuvia, kirjoja ja historiaa. Olen vuotias mies, jolla on onnellinen elämä. En ole koskaan ollut uskovainen, enkä varmaan koskaan tule olemaan. Yritän kerätä kattavaa kirjakokoelmaa josta olisi hyötyä skeptikoille.

Toistaiseksi minulla on kasassa parisen kymmentä huuhaa-kirjaa. Kirjoitan myös pakinoita Skeptikko -lehteen. Facebook-ryhmä sisältää tuoreita uutisia ja käänteitä. Minulle saa lähettää vinkkejä, uutisia tai ennustuksia osoitteeseen: Modest doubt is call'd the beacon of the wise.

Troilus and Cressida, William Shakespeare. Laivalla vanhempi mies pyysi minua tanssimaan, tanssilavalla veti minut kiinni hikiseen vartaloonsa ja painoi erektiotaan reittäni vasten yrittäen samalla suudella, enkä päässyt heti irti. Olin poikaystäväni kanssa paikallisessa ulkoilmatapahtumassa iltaa istumassa ja kaljoittelemassa, mukava seurue koostui lähinnä isokokoisista miehistä ja poliiseista.

Lähdin pissalle varjoisaan metsän laitaan ja näin kyykkiessäni että mies työpaikaltani oli lähtenyt perääni, ja tajusin että hän aikoo tosiaan tulla luokseni joten keskeytin puuhani vetäen housut ylös. Mies, naimisissa ja pienen lapsen isä, ehdotteli että josko mentäisiin panemaan tuonne rakennuksen sisälle.

Sain vedettyä itseni irti mutten uskaltanut sanoa seurueelleni mitään, koska poikaystäväni oli isokoinen, vahva ja äärettömän mustasukkainen ja pelkäsin että hän poliisiystävineen hakkaa äijän sairaalakuntoon.

Vasta päästyämme kotiin purskahdin itkuun ja sain kerrottua mitä oli tapahtunut. Työpaikallani mies levitti valheita miten kännissä ja kiimainen olin ollut ja miten olin koettanut houkutella häntä seksiin, ja muka häpeissäni nyt valehtelin kaikille. Muut ikäiseni ja nuoremmat naiset kertoivat miehen ahdistelleen humalassa heitäkin, mutta he eivät kertoneet kellekään.

Mietin pitkään pitäisikö minun kertoa hänen vaimolleen jonka olin tavannut usein työpaikalla, mutta arvelin että hänkään tuskin uskoisi tai jo tietäisi miehensä puuhista. Minut ja matkakumppanini kutsuttiin paikallisen seurueen illanviettoon. Paikalla oli poliitikkoa, pormestaria ja pastoria juopottelemassa ja seurustelemassa. He kyselivät kovasti kauanko olimme olleet yhdessä ja joko olimme naimisissa, ja kun selvisi että olimme vain ystäviä innostui yksi iäkkäistä miehistä puristamaan aina ohimennen sisäreittäni jutellessaan niitä näitä.

Se sattui, ja ensimmäisellä kerralla ajattelin että se oli vahinko, ettei hän ainakaan satuttaa tarkoittanut. Toisen kerran jälkeen aloin miettimään voinko käskeä miestä kohteliaasti lopettamaan, mutta se tuntui hankalalta koska meillä ei ollut yhteistä kieltä.

Hän kouraisi reittäni kaikkiaan kolmesti istuessaan välillä vieressäni penkillä, enkä saanut ärähdettyä. En halunnut olla epäkohtelias koska he olivat olleet niin vieraanvaraisia meitä kohtaan.

Kannoin seuraavat viikot syviä tummia mustelmia reisissäni ja mietin että ei perkele miksi olen aina liian kiltti enkä saa pidettyä puoliani. Samaisena iltana kylän pastori oli puristellut miespuolista matkakumppaniani perseestä, joka nauratti mua silloin mutta nyt ymmärrän että hänelle se varmasti oli aidosti kamalaa koska hän ei ollut vastaavaa kokenut aiemmin. Muistan kun mua ensimmäisen kerran kutsuttiin huoraksi.

Taisin olla vuotias ja sanoja oli oman luokkalaiseni pojan pikkuveli, muistaakseni pari vuotta mua nuorempi. Kävelin koulun jälkeen kotiin ja näin edessäni kulkevan poikaporukan, jotka kiusoittelivat heidän edessään kulkevia tyttöjä. Kauhistun vain lisää mikäli se tuttu poju tiesi 8 — 9 -vuotiaana mitä mulle sanoi.

Oltiin opiskeluporukan kanssa muotoilumessujen aikaan Italiassa ja juostiin kiirellä metroon. Se oli todella täynnä ja ihmiset oli kiinni toisissaan kylki kyljessä. Ensin en havainnut tai noteerannut epämääräisiä tuntemuksia takaani, mutta hetken päästä tajusin että takanani oleva henkilö hinkkasi itseään pakaroitani vasten.

Olin sen henkilön ja penkkirivin välissä ja en päässyt liikkumaan mihinkään suuntaan siinä tungoksessa. Muistan jäätyneeni siitä tyrmistyksestä että joku tuntematon kehtasi tehdä mulle niin. Menin shokkiin ja jähmetyin, kaverit olivat ihan vieressä mutta en saanut sanaa suustani. Onneksi seuraavilla asemilla jäi ihmisiä pois ja en siinä tungoksessa ikinä nähnyt edes sitä tyyppiä, se tilanne oli onneksi nopeasti ohi.

Ahdisti ja menin shokkiin joka tapauksessa. Kiitos mahdollisuudesta jakaa tämä kokemus turvallisessa kanavassa. Ei näistä kokemuksista ole tullut kerrottua kovinkaan monelle ja nytkin tuntuu alastomalle. Kiitos myös kaikille niille rohkeille vahvoille naisille, jotka olette jo tarinoita meille muille jakaneet.

Inspiroitte ja kannustatte meitä muita! Vihdoinkin naisilla on ääni. Mä olen luihin asti kyllästynyt siihen vähättelemiseen, syyllistämiseen ja mansplainingiin mitä olen vuosien aikana miespuolisilta tuttaviltani kuullut yritettyäni kertoa suomalaisesta ahdistelukulttuurista.

Tässä oma kontribuutioni kevyemmästä päästä. Ihan hirveitä asioita täältä joutunut lukemaan. Mä oon ylpeä meistä kaikista. Ajattelin kuskin olevan eksynyt ja käännyin kysymään tarvitseeko hän apua.

Auton ratissa kolme-nelikymppinen hyvin pukeutunut isä-mies katseli minua ja runkkasi. Jäädyin hetkeksi mikä vieläkin harmittaa, auto ehti kaasuttaa pois ehjänä. Kiehuin raivosta monta päivää. Yhdessä ensimmäisistä työpaikoissani oli yleisesti tiedetty salaisuus työntekijöiden keskuudessa, että keski-ikäisellä perheellisellä esimiehellä oli tapana kouria nuoria tyttöjä iltatapahtumissa. Sen sijaan uusia tyttöjä varoitettiin kuiskaillen ja ketään ei jätetty yksin esimiehen seuraan.

Muistan edelleen elävästi hetken kun tunsin esimmäisen kerran hänen kätensä pakarallani. Huurteiset silmälasit ja raskaan hengityksen. Mut vedettiin pois ja hän siirtyi seuraavaan. Minä pääsin helpolla, kaduttaa erittäin paljon, etten avannut suutani. Moni muiden kokema pahempi asia olisi ollut vältettävissä.

Enää en ole hiljaa. Lukemattomat setämiehien perseenpuristelut nuorena baarissa. Nuoret naiset on setämiehien silmissä epävarmempaa ts. Vanhemmiten tuntemattomien kouriminen on vähentynyt. Roomassa edustavan näköinen keski-ikäinen businessmies hieroi ruuhabussissa erektiotaan mun reiteen. Haukoin henkeä pari minuuttia ennen kuin uskoin asian ja löin miestä kyynärpäällä kylkeen. En päässyt liikkumaan enkä kehdannut katsoa miestä silmiin. Mies runkkasi ruotsinlaivan aulassa ja katsoi mua silmiin.

Olin jo päässyt eroon häpeästä. Tuijotin takaisin ja hän lopetti. Miehen käsi mun jalkovälissä kesken mun tanssin. Naurua ja finkku ku mä huudan sille. Nykyään, 10 vuotta myöhemmin, me istutaan välillä vastakkain lasten harratusten takia ja edelleen se on mulle se kusipää kourija. Pakko avaa suu, vaikka ei se mitään muistakaan. Tunnetun muusikon kieli kurkussa täysin yllättäen ja kutsumatta, koska hän haluaa tehdä ystäväni mustasukkaiseksi.

Hei kiitti, mä halusinkin olla sun valtavan egon ja pienen sielun kostokappale. Mä oon objekti, never mind me. Pitää saada tyttö punastumaan. Kaksimieliset vitsit ja limaiset huomautukset ulkonäöstä. Yllätys kuivapanoimitaatiot työkavereiden edessä. Paskat vitsit metoo kampanjasta. Naisten kuuluu käyttää korkkareita.

Nämä pitää hoitaa hurtilla huumorilla koska muuten olet nalkuttava akka. Hyvä jätkä se olla pitää. Se on huumoria hei! Mä oon oppinut tasapainottelemaan.

Välillä paremmin, välillä huonommin. Mutta miksi meidän pitää? Miksi ei voida olla kuin ihminen ihmiselle? Keneltä se on pois?

Olin ehkä 22, kun baarissa eräs mies vastaani kävellessään työnsi kätensä suoraan jalkoväliini, sanomatta mitään ennen sitä. Ennen kuin tajusin mitä tein, löin häntä nyrkillä naamaan. En usko sen sattuneen, koska minulla ei ole minkäänlaista nyrkkeilytaustaa, mutta se säikäytti hänet irti minusta. Tapahtuman jälkeen pelästyin OMAA reaktiotani, ja koin olevani huono ihminen.

Eihän sivistynyt nainen saa lyödä miestä nyrkillä naamaan. Jos jotain, niin litsari poskelle sen pitäisi olla, mikä hiton Rocky Balboa minä kuvittelin olevani? Ei käynyt mielessänikään moneen vuoteen, että kyseinen mies tässä enemmän väärin teki, ja että minun vaistonvarainen reaktioni oli itsepuolustusta. Mistä kummasta olin saanut päähäni, että minulla ei olisi ollut oikeutta puolustaa oman kehoni koskemattomuutta? Eräänä kesänä olin baarissa silloisen poikaystäväni kanssa, suukottelimme koko illan.

Samana iltana eräs toinen mies tuli monta kertaa juttelemaan kanssani, herttaisen ja ujon mutta itsepintaisen oloinen. Hän kehui ulkonäköäni ja pyysi minua mukaansa useita kertoja, vaikka näki, että olen ravintolassa toisen kanssa. Ilta päättyi siihen, että poikaystäväni poistuttua omaan kotiinsa, tämän itsepintaisen miehen kaveri marssi luokseni maailmanmiehen elkein, pyysi minua vielä kaverinsa mukaan ja jälleen kerran kieltäydyttyäni tarjoutui maksamaan minulle euroa.

Minä raivostuin ja huusin hänelle päin naamaa että eikö hän nyt tajua että ei on ei, ja sitä paitsi olen jo jonkun kanssa, ja että en minä mikään prostituoitu ole, joista viimeiseen hän nolon näköisenä kommentoi että eihän tässä nyt siitä ollut ollenkaan kysymys. Muistan kävelleeni kotiin ja puhkuneeni mielessäni, että mikä hitto tuollaisia miehiä oikein vaivaa.

Viimeisin tällainen tilanne tapahtui bussipysäkillä muutama kuukausi sitten. Odotin miespuolisen opiskelukaverini kanssa bussia. Minulta pääsi unohtumaan, että se etten ole naimisissa tarkoittaa joillekin, että olen yleisesti saatavilla, ellen peräti tarjolla. Lamaannuin enkä tiennyt mitä sitten keksisi. Ja mitä fyysiseen viehätysvoimaan tulee, olin liikkeellä ilman meikkiä silmälasit päässä hiukset sekaisin ja lököttävissä housuissa hikisenä urheilun jälkeen, ja olen siis pian nelikymppinen lyhyt ja pyöreä nainen.

Tilanne ratkesi siten, että bussissa opiskelukaverini päästi minut ikkunan viereen ja istui itse käytävän puolelle ja blokkasi siten humalaisen miehen pääsemisen minuun käsiksi. Humalainen huojui bussin taakse ahdistelemaan seuraava naista, joka epäonnekseen istui yksin. Pisteet näille miehille, jotka puolustivat meitä, hyvä alku. Vaan heidän ei pitäisi joutua tekemään niin! Olin 17 ja olin seurustellut vuotta vanhemman poikaystäväni kanssa kuukauden verran. Hän toivoi kovasti seksiä, oli jo kerran vähän yllättäen hyväillyt minua jalkovälistä.

Kotibileissään hän sai jo minut alleen ja yritti jotain. Onneksi joku tuli huoneeseen ja minä pääsin soittamaan isälleni ja pyytämään hänet hakemaan minut kotiin. Tästä muutamana päivän päästä poikaystäväni onnistui järjestämään tilanteen, jossa hänen kotinsa oli kesken päivän hetken aikaa tyhjä. Hän riisui minulta housut ja yritti yhdyntää. En oikeasti osaa sanoa, onnistuiko se. Olin aivan jäässä tilanteessa. Onnistuin jotenkin sanomaan, että pelkään hänen isänsä tulevan kotiin.

Hän lopetti ja saimme vaatteet päälle juuri ennen kuin hänen isänsä oikeasti tuli. Lähdimme kävelylle ja itkin hänelle pahaa oloani. En halunnut menettää neitsyyttäni näin. Vanhempani näkivät, miten paha olo minulla oli ja osasivat yhdistää sen poikaystävääni. Heidän tuellaan jätin tuon pojan. Koskaan en ole tästä kenellekään kertonut. Tietyt paikat missä ei kannata liikkua, etenkään tiettyyn aikaan. Miehet deittisovelluksessa, jotka ei jaksa ees vaihtaa kuulumisia ennen kun he ilmottaa haluavansa panna sua.

Juopunut vanha mies, joka tulee arvostelemaan sun punasta huulipunaa ja sen jälkee luulee, että haluat panna häntä. Minä, joka en halunnu käyttää enää punasta huulipunaa ton jälkeen.

Sukulaiseni isä kopeloi meitä lapsia aina perseestä ja rinnoista oikeen kourimalla kun käveli ohi. Myös puhuttiin aina todella seksistisiä asioita ja heitettiin vitsiä siitä. Uskoen siksi, kun ei haluta riitaantua. Kopeloiminen loppui jossain vaiheessa, kun kasvettiin isommiksi. Mutta ikuiset inhottavat muistot tuo mies jätti. Kamalinta on se, että itse sen hyväksyi ja luulin sen todella olevan normaalia ja hyväksyttävää!

Jätkä, joka haluu susta alastonkuvia, vaikka on just aikasemmin kertonut, että heillä poikien kesken on tapana esitellä muiden saamia kuvia. Tyrmäystipoilla terästetty juoma, jonka vuoksi oksensit taksiin ja sait ison laskun perästä. Eniten muhun on vaikuttanut vuotiaana tapahtunut tapailusuhde.

Ekoilla treffeillä pussailtiin puistossa. Poika laittoi käden mun housuihin. Sanoin ei, koska oltiin julkisella paikalla, enkä halunnut. Nostin käden pois, mutta se löysi tiensä takaisin toistuvasti, kunnes en jaksanut enää puuttua asiaan.

Hävetti olla niin helppo ja toivoin että kukaan ei oisi nähnyt. Tapailtiin tän tyypin kanssa koko kesä, ja mä olin siihen tosi ihastunut.

Mulla oli kuitenkin samoihin aikoihin mieli maassa muista syistä, eikä ollut haluja. Usein sanoin tyypille, että haluan vain läheisyyttä, en seksiä.

Poika kuitenkin aina jatkoi kiellostani huolimatta. Annoin aina hänen aina jatkaa ekan ei: En ajatellut että poika tekisi mitään väärää: Koska en halunnut seksiä. Tämän suhteen jälkeen en vuoteen uskaltanut harrastaa seksiä, koska ajattelin että suhde päättyi siihen, että olen niin huono. Nykyään mua vaivaa se, että minä, jo silloin aktiivinen feministi, ajauduin näihin aatoksiin. Olen miettinyt miksi syyllistin itseäni.

Miksi on olemassa sana, joka tekee haluttomuudesta mittarin seksitaidoissa. Se sana teki minusta mielessäni syyllisen huonoon seksiin. Naisen haluttomuus ei kerro hänen seksitaidoistaan, vaan siitä, ettei seksiä tulisi harrastaa. Jätkä, joka kysy onko mulla varaa aborttiin, jos tulee semmonen tilanne. En muista tienneeni tuolloin jälkiehkäsystä. Itselleni yllätykseksi minut valittiin yhden maamme suurimman yliopiston ylioppilaskunnan hallitukseen.

Valinta oli poliittinen ja olin ylpeä, siitä että juuri minut oli valittu — vieläpä ainoana naisena. Ylioppilaskunnissa työskentelee hallitus hyvin työsuhdemaisesti sekä asiantuntijoita työsuhteessa. Ensimmäisen yhteisen illanvieton aikana kävi selväksi, että esimiehelle oli suuri ihmetyksen tai pettymyksen aihe, että olin kihloissa. Illan jatkuessa yökerhossa mies puri minua rintaani siten, että sain mustelman. Olin järkyttynyt, koin että olin jotenkin pilannut koko tulevan vuoteni.

Kerroin miespuoliselle hallituskumppanilleni, joka ei hievahtanutkaan viereltäni koko loppuiltana. Esihenkilö jatkoi silti seurassamme, ja osin jatkoi käytöstään. Hallituskumppanini suojeli minua ja piti huolen, ettei tilanne eskaloituisi.

Kävi ilmi, että tämä on esimiehelle tyypillistä käyttäytymistä. Pitkin kyseistä vuotta esihenkilö käyttäytyi minua kohtaan alentuvasti, halveksivasti, seksistisesti ja sovinistisesti.

Tuntui, että minua rankaistiin siitä, että en ollut jotenkin hullaantunut häneen tai ollut hänen käytettävissään. Aina kun koetin asiaa nostaa esille, minulle todettiin, että hän on oikea tasa-arvon airut, jolle nämä asiat ovat tärkeitä — kyseessä oli oltava vain meidän keskinäinen konflikti.

Olin opiskeluaikanani aktiivinen ylioppilaskuntatoimija ja toimin useissa eri luottamustehtävissä opiskelijapolitiikan parissa. Ajoista on jäänyt paljon hyviä ja ihania muistoja, mutta asia, joka on omalta osaltani peruuttamattomasti myös pilannut osan muistoista, on ylioppilaskunnassa vallinnut, hiljaisesti hyväksytty seksuaalisen ahdistelun kulttuuri.

Kaikki tiesivät ahdistelukulttuurista pääsihteeri- ja puheenjohtajatasoa myöten. Asia oli yksinkertaisesti osa täysin normaalia arkea. Ahdistelukulttuuri näkyi paitsi panopuheina jatkoilla, joita höysti usein alkoholin käytön korostaminen; sitsilauluissa, joissa laulettiin fuksien kanssa seksin harrastamisesta; fyysisenä, ei-toivottuna kosketteluna ja lähentelynä juhlissa; hyvä veli -verkostona, jonka suosiollisuus ratkaisi muun muassa luottamustehtävissä jatkamisen; mutta myös vaikenemisena epäoikeudenmukaisesta käytöksestä.

Kukaan ei ollut halukas osoittamaan tai näkemään epäkohtia toiminnassa, etteivät vaarantaisi omaa tulevaisuuttaan politiikan ja järjestötoiminnan parissa — kukaan ei yksinkertaisesti halunnut niskoilleen mainetta hankalana tyyppinä. Uusia opiskelijoita ja järjestöaktiiveja varoiteltiin eräistä vanhemmista järjestötoimijoista, saalistajista, jotka lyöttäytyvät pian uuden tulokkaan seuraan, ryhtyvät mentoreiksi, tarjoavat alkoholia, tutustuttavat verkostoihinsa, ja lopputuloksena pyrkivät intiimiin kanssakäymiseen.

Onnistuessaan he tekevät hienovaraisesti selväksi, että uusi tulokas on nyt korkattu ja siirtyvät seuraavaan. Ahdistelijat olivat tuttuja ihmisiä, karismaattisia ja hyvässä asemassa, kaikin puolin ns. He tuntuivat selviävän käyttäytymisellään kuin koira veräjästä, samalla, kun seurasin useamman nuoren naisen katoamista kokonaan pois toiminnasta.

Aktiiviaikoina kohtasin ahdistelua ja sopimatonta käytöstä lukemattomissa eri tilanteissa, mutta silti yksi tapahtuma on vaikuttanut elämääni kaikkein eniten. Osallistuin erään järjestön vuosijuhlille toisen opiskelijajärjestön puheenjohtajan ominaisuudessa.

Juhlat olivat hauskat ja railakkaat, kuten niin usein ennenkin. Olin tunnettu hahmo ja hyvin verkostoitunut, joten seuraavista kekkereistä oli helppoa siirtyä taas seuraaviin. Loppuillasta lyöttäydyin muutaman tutun aktiivin seuraan, ja pian tämän jälkeen minulla ei ole enää mitään muistikuvia koko illan ja yön ajalta. Sen tiedän, etten koskaan päässyt kyseisistä juhlista kotiin nukkumaan. Aamulla herään tuntemattomassa paikassa siihen, että joku koskettelee minua intiimisti. En edelleenkään ymmärrä, missä olen, mitä tapahtuu ja olen liian tokkurassa reagoidakseni.

Hetkeä myöhemmin havahdun tällä kertaa siihen, että käsi puristelee rintojani ja joku nostaa päätäni suudellakseen minua. Tässä vaiheessa kuulen, kuinka ovi avautuu ja ehkä kolme nuorta miestä astuu tilaan.

He pysähtyvät hetkeksi, selvästi yllättyneinä siitä, että tilassa on joku. Tässä vaiheessa havahdun ensimmäistä kertaa tietoisemmaksi siitä, missä olen ja mitä tapahtuu. Olen edelleen juhlatilassa, makaan sohvalla, ja ahdistelijani on toinen niistä tutuista aktiiveista, joiden kanssa olen illalla viimeiseksi jutellut: Selvittelen päätäni, nousen ylös, kerään tavarani, löydän takkini ja lähden kotiin. Olen äärimmäisen häpeissäni ja ajattelen, että olen ansainnut tämän. Olin liian humalassa, liian riehakas, liian näkyvä ja nyt olen saanut nöyryytykseni.

Rohkaistuttuani kerroin tapahtuneesta toisille ylioppilaskuntatoimijoille. Olisin halunnut, että joku olisi sanonut, että se, mitä tapahtui, oli väärin, ja että hän auttaa minua viemään asian eteenpäin. Törmäsin täydelliseen muuriin aiheen ympäriltä ja vähän kerrallaan ymmärsin olevani yksin asian kanssa. Oireilin voimakkaasti ja tunsin syvää häpeää. Yritin puolustaa muita, jotka eivät kokeneet ylioppilaskuntaa enää turvalliseksi tilaksi ja nostaa näkyviin ylioppilaskunnassa normalisoitunutta, naisvihamielistä ja myrkyllistä kulttuuria.

Tiesin tietysti, mitä siitä seuraa: Nykyään hän toimii merkittävässä asemassa poliittisella järjestökentällä. Yhä edelleen tunnen tapahtuneesta ahdistusta, vihaa ja ennen kaikkea voimattomuutta siitä, että kohtaloni oli täysin toisten ihmisten käsissä, enkä voinut muuttaa mitään.

Minusta tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka itsevarmasti mies voi käyttää hyväksi ystävällisyyttäsi ja kärsivällisesti suunnitella hyväksikäyttöäsi ja kuinka häntä uskova nuori nainen vuosiakin myöhemmin häpeää ja tuntee syyllisyyttä tapahtuneesta, vaikkei mitään fyysistä hyväksikäyttöä edes ollut.

Nainen maksaa ja mies senkun porskuttaa. Hän kertoi, että malleina on kovin erlaisia tyttöjä ja kaltaiseni vaalea sopisi hyvin joukkoon. Seuraavalla kerralla kioskissa asioidessani hän yhä kyseli kiinnostustani mallin hommiin ja antoi puhelinnumeron johon voisin soittaa. Myöhemmin ymmärsin, että epäilykseni heräsi tässä vaiheessa, sillä kysyin, että voisinko sen sijaan tavata niitä muita malleina olleita tyttöjä. Hän vastasi, että tottakai.

Kolmannella kerralla mies jatkoi pyytelyään, mutta kun kysyin niistä toisista tytöistä, heitä ei kuulemma pystytty tavoittamaan nyt. Hän pyysi minua tulemaan kioskin sulkemisaikaan paikalle, josta hänen ystävänsä vie minut studiolle kaupungin ulkopuolelle. Tiesin heti, että mies oli käyttänyt ystävällisyyttäni hyväkseen, jotta luottaisin häneen ja lähtisin ties minne vieraan miehen matkaan.

Silti, vielä tässäkin vaiheessa hymyilin kohteliaasti, maksoin ostokset ja lähdin kotiin. En koskaan palannut kioskiin ja muutin alueelta pian tapahtuneen jälkeen.

Vaikka olin ollut epäileväinen alusta asti, niin silti häpesin omaa naiiviuttani. Häpesin sitä, että olin uskonut hänen olleen oikeasti ystävällinen ja mukava mies ja tieto siitä, että hän oli koko ajan valmistanut minua lähtemään autolla tuntemattomaan paikkaan sai minut tuntemaan syyllisyyttä.

Vuosia myöhemmin tajusin, että hän on saattanut tehdä saman ties kuinka monelle muulle tytölle. Loppujen lopuksi olin onnekas, koska minua ei mallintyöt ole koskaan kiinnostanut ja olin ikäisekseni kokenut, matkustellut ja lukuisia epäilyttäviä tilanteita kokenut. Entä ne kaikki muut, aluella paljon nuoremmat tytöt, joista tarjous mallintöistä kuulostaa kiinnostavalta.

Jotka eivät ymmärrä tehdä lisäkysymyksiä. Tunsin syyllisyyttä siitä etten ollut raportoinut miestä tai kertonut hänestä kenellekään. Olin hiljaisuudellani mahdollistanut miehen toiminnan — ehkä joku oli minun jälkeeni lähtenyt hänen mukaansa. Enää en voi palata paikkaan tai tilanteeseen tai korjata mitään, mitä mahdollisesti on voinut tapahtua. Isä ja poika lyöttäytyy seuraan. Iät varmaan ~30 ja ~50, isä yrittää iskeä mua, poika äitipuolta.

Naureskellaan että mitähän vittua. Hetken päästä katkeaa muisti, molemmilta. Hirveästi ei illan aikana oltu ehditty juomaan. Äitipuoli oli lähtenyt vessaan kaiketi oksentamaan ja päässyt hyttiin hoipertelemaan, itse olin onnistunut lyöttäytymään jonkun pariskunnan seuraan tupakkakoppiin, kumpikaan ei oikein muista illan kulkua, mutta mitä ilmeisimmin juomiin laitettu jotain molemmilta katkesi ja palasi muisti samoihin aikoihin , kuitenkin vältytty pahimmalta.

Naurettiin asialle ja todettiin että oppipaahan ainakin ettei ota juomia vastaan ellei ole itse suoraan ottamassa tiskiltä. Olin 14 kun vanhempani erosivat ja äitini alkoi seurustelemaan uuden miehen kanssa. Sain jo ensitapaamisella miehestä kummallisen viban. Viirusilmät, jotka viipyivät lapsen kropallani vähän liian pitkään ja jotenkin ylihallitseva olemus.

Hän puhui usein äitini tohtorin tutkinnolla varustettu älykäs ja hauska nainen yli ja nauroi mielestäni väärille asioille. Hän huolettomasti käytti n-sanaa oikea isäni on Afrikasta minun kuulteni ja puolusteli sen käyttöä äidilleni.

Vieroksuin miestä alusta alkaen, enkä peitellyt tyytymättömyyttäni suhteeseen. En täysin tiedä miksi, mutta pari kuukautta suhteen alettua, ehkä siksi että olin niin epäileväinen suhteesta, vein äitini puhelimen ja kävin läpi hänen tekstiviestinsä.

Löysin miehen äidilleni lähettämiä rajuja ja yksityiskohtaisia seksifantasiaviestejä. Menin viesteistä täysin shokkiin, minua kuvotti ja hävetti, enkä pystynyt puhumaan äidilleni. Tiesin, että tekstiviestien lukeminen oli väärin enkä halunnut paljastaa että olin vienyt äitini puhelimen. Päädyin lopulta pitkän maanittelun jälkeen paljastamaan äidilleni, hysteerisesti itkien, mitä oli tapahtunut ja hän kertoi asiasta myös miesystävälleen. Kerron tämän kaiken siksi, että kuvittelin vuosikaudet tämän tekstiviestitapauksen olleen syy sille miksi mies lopulta kävi minuun käsiksi.

Luulin, että olin antanut miehen ymmärtää minun olleen hänestä kiinnostunut, kun olin lukenut nämä tekstarit. Ensimmäinen seksuaalissävytteisen tapaus, jonka muistan on se kun istuin olohuoneen lattialla illalla ja mies tuli ulos äitini makuuhuoneesta alasti, penis pienessä erektiossa ja pysähtyi tuijottamaan minua eteiseen hämärässä.

Katsoin nopeasti poispäin ja näin sivusilmällä kun hän jäi hetkesi seisomaan, kunnes poistui vihdoin vessaan. Tämän jälkeen tapaukset tihenivät. Hän tykkäsi laittaa kätensä housuihinsa katsoessaan televisiota kun olin yksin hänen kanssaan samassa huoneessa. Muistan edelleen lemun mikä hänen sormistaan lähti kun hän vihdoin kaivoi kätensä ulos housuista. Hän jotenkin aina löysi syyn tuoda sormet lähelle minua.

Kerran hän tuli tervehtimään minua makuuhuoneeseeni kun olin leikkimässä kissani kanssa. Olin selin oveen päin ja yhtäkkiä tunsin kun hän liutti kätensä paitani alle ja räpläsi rintaliivieni remmejä. Jähmetyin, tuijotin vain kissaa ja hän taisi sen jälkeen poistua huoneesta.

Viimeinen tapaus jonka muistan on se kun istuin sohvalla lyhyissä shortseissa ja pidin kissaa sylissäni. Mies tuli tervehtimään minua, paijasi kissaa ja liutti kätensä kissan alle haaroväliini.

Äitini oli kotona, mutta eri huoneessa. En muista miten pääsin tilanteesta pois. Suhde loppui pian kissatapauksen jälkeen minusta riippumattomista syistä, enkä puhunut tapauksesta kenellekään vuosikausiin. Syytin itseäni kun olin mennyt lukemaan ne tekstiviestit ja että olin johtanut miestä harhaan.

Siis minä, 14 — 15 vee teini, johtanut keski-ikäistä miestä harhaan. Aikaisin on meihin iskostettu ajatus siitä, että naiset ovat aina vastuussa miesten mielivaltaisista seksuaalisuuden purkauksista.

Olen myöhemmin elämässäni kohdannut kaikkea tätä skeidaa eri muodoissa yhä uudelleen ja uudelleen, suhteissa, kaveripiireissäni ja työpaikoilla.

Ensimmäinen reaktioni oli pitkään etsiä syytä itsestäni tai pyrkiä ymmärtämään häiritsijää. Suostua seksiin painostuksen alla. Syyttää omaa humalatilaani, tyhmyyttäni ja naiiviuttani. Lisäksi käsitykseni etenkin vanhemmista miehistä oli pitkään se, että he ovat kaikki minusta varmaan jollain tavalla seksuaalisesti kiinnostuneita ja että ulkonäköni on ainoa asia joka minussa näitä ihmisiä kiinnostaa.

Teki muuten ihmeitä itsetunnolle kaikki tämä paska. Näissä ajatuksissa ja asenteissa onkin ollut paljon purettavaa, mutta etenkin viimeisen puolentoista vuoden aikana oon oikeasti alkanut sisäistämään, että tää ei ihan oikeesti oo mun syytä.

Kävin viime viikolla tekemässä rikosilmoituksen tosta vitun runkkarista. Rikos on valitettavasti jo vanhentunut, mutta halusin että tapauksesta jää jälki edes jonnekin. Pääsin aikoinaan harjoittelijaksi kustantamoon, jossa työskentelevä vanhempi mies tunnettiin muun muassa siitä, että hän katsoi naisten kanssa keskustellessaan aina rintoihin, ei silmiin.

Kerran vaativan editointityön jälkeen hän kehui minua sanoen, että olen aikamoinen tekijä nuoreksi tytöksi. Kerran pikkujoulujatkoilla tulin juoneeksi liikaa ja sammuin. Havahduin pimeässä huoneessa siihen, että kyseinen mies riisui alushousujani.

Sain haalittua vaatteet ylleni ja säntäsin nopeasti muiden joukkoon. Jälkikäteen häpesin sitä, että juomalla itseni kanveesiin olin mahdollistanut tapauksen, ja kanavoin vitutukseni itseni ruoskimiseen.

Olin juuri saanut keskenmenon, joka oli fyysisesti ja henkisesti äärimmäisen rankka. Menetin paljon verta ja verensiirroista huolimatta olin pitkään heikko. Minulle tarjoutui kuitenkin mahdollisuus tehdä jotain kivaa ja pääsin hiusmalliksi. Menin paikalle ajoissa ja hiuksiini tehtiin useita kampauksia. Tilaisuus oli jonkinsortin kurssi ja me kaikki hiusmallit olimme esillä. Minun piti nojata pää alaspäin tuolilla kun hiuksiani kiharrettiin.

Ajattelin ottaa hauskan kuvan miehelleni. Opettaja, vanhempi mies ja jonkinlainen hiusguru kävelee tuolini ohi ja nauraa hassulle selfielleni. Sanon lähettäväni sen miehelleni. Sen kuullessaan hän naurahtaa ja tarttuu minua niskavilloista. En pysty liikkumaan, kun hän painaa pääni haaroihinsa ja alkaa nylkyttämään. En osaa sanoa mitään. Kampaajaoppilas naurahtaa väkinäisesti, minä en sano mitään, eivätkä muutkaan kurssilaiset tai hiusmallit.

Olin vuotiaana jo useamman vuoden kestäneen tapani mukaan pe iltana täyskännissä kaupungilla, kun pankkiautomaattivälikössä lämmitellessäni, sinne kaverikseni änkesi suunnilleen ikäiseni, mukavan oloinen poika. Hän tarjosi lisää juomista ja tottahan toki pullo maistui. Hetkisen ryypiskelyn jälkeen hän tarjoutui saattamaan minua kotiinpäin.

Hän talutti minua, kun en oikein tahtonut pystyssä pysyä. Vähän matkaa kuljettuamme pysähtyi auto viereemme ja siinä oli tuon pojan kavereita. Ennen kuin huomasinkaan makasin takapenkillä tuntemattoman tuttavuuteni kainalossa selittäen, mihin olisin menossa.

No kyyti päätyi ihan muualle. Kolmikko talutti minut kännisen teinitytön kerrostalo asuntoon toiselle puolelle kaupunkia. Halusin vain nukkumaan, joten raahauduin mukana. Sänkyyn kaaduttuani ajattelin tyhmänä, että saisin nukkua pääni selväksi.

Mutta silloin toinen autossa olleista tarttui käsiini ja kuski alkoi vetää farkkuja jaloistani. Maksu kyydistä piti kuulemma suorittaa. Siinä vaiheessa se nuorin tuttavuuteni poistui takavasemmalle, hän ei halunnut osallistua. Sain hoettua eitä, mutten mitään muuta saanut sanottua, eikä tuolla ollut noille pojille mitään väliä. Hetken pyristelin vähän vastaankin, mutta kun jätkät vain nauroivat annoin olla.

Poistuin päähäni, kuten olin jo aiemmin tottunut. Pettymys ekan jätkän äänessä, kun se huomasi, etten ollutkaan neitsyt, sai minut jopa tuntemaan jotakin sairasta vahingoniloa. Kun he vaihtoivat vuoroja olin jo täysin lamaantunut. En tuntenut mitään muuta kuin inhoa kaikkia miehiä kohtaan. Heidän lopetettuaan menin suoraan kylppäriin ja suihkuun. Lojuin siellä, kunnes he kolkuttelivat ovella. Tämä nuorin jätkä tuli saattamaan, mut ulos. Pyysi anteeksi kavereidensa puolesta.

Kävelin aamuyöstä kohti kotia, matkaa tuli joku 7 kilometriä. Ajattelin, että hyppään alas — poistun paskasta elämästäni.

Tunsin, etten jaksa selvitä. Pelkäsin, että hän hylkää minut, jos saa tietää, mikä tyhmä känniääliö huora olen ollut. Vihasin itseäni, kun en pistänyt enemmän vastaan. Sanoin ekaa kertaa Ei. Eikä sillä ollut merkitystä. Ei minun tahdollani ollut merkitystä. Vain ruumiini kelpasi ja sekin oli väärä, kun en ollutkaan kokematon. Eipähän saaneet kymmentäpistettä neitsyydestäni nuo raukkapaskat! Havahduin tähän jotenkin tänään. Ne ovat isiä, veljiä, ukkeja, naapureita, vuokranantajia, kavereita, poikaystäviä, aviomiehiä.

Eli ihan tavallisia, töissä käyviä ja yhteiskunnan jäseniä. Heillä saattaa olla laaja ystäväpiiri, perhe ja pieniä lapsia. Sama tyyppi, johon on tutustunut puoli vuotta aikaisemmin ja jonka esittelee äidille kahvipöydässä, onkin se sama tyyppi joka survoo itsensä sisääni kun vielä nukun. Kesäjuhlissa koko perheen yhteinen ystävä hokee kuusivuotiaalle lapselle, että tästä tulee hänen morsiamensa ja se on hauskaa kaikille muille, paitsi tälle lapselle.

Tekisi mieli ravistella tätä vinoutunutta maailmaa. Ei saatana, haluan tehdä jotain NYT, että tämä loppuu. Elin pitkään suhteessa, jossa pakotettiin seksiin ja kosketteluun. Suhde oli alisteinen ja en päässyt pois. Sperma valui suusta samaan aikaan kun kyyneleet silmistä. Usein heräsin yöllä myös siihen että miehen sormet ovat sisälläni ja hän tyydyttää samaan aikaan itseään.

Koetin maata hiljaa paikoillaan, ettei huomaa että olen hereillä. Myös piti nukkua aina alasti, jotta saa yöllä tehdä halutessaan näin. Myöskin syytti aina minua likaisuudesta kun hänen sperma valui sisältäni ja huoritteli likaiseksi huoraksi. Juoksin aina nopeasti pesemään itseni. Jos lakanalle meni jotain, koetin äkkiä vaihtaa ne.

Lakanan vaihto sai aina huudon aikaan, että miksi olin niin likainen, että sotkin lakanatkin. Tämä ei niinkään ole mitään seksuaalista väkivaltaa mutta kuitenkin tapaus joka vaikuttaa minuun niin että edelleenkin jos suutun, käteni alkavat täristä kovaa. Asuin vielä tuohon aikaan lapsuudenkodissani kummankin pikkusisarukseni kanssa.

Pikkuveljeni eli pahinta murrosikäänsä ja osasi todellakin käydä kaikkien, erityisesti minun, hermoille. Hän oli senttinen ja harrasti kamppailulajeja. Meillä oli ollut taas riitaa ja päätin mennä suihkuun rauhoittuakseni. Paitsi että veli päätti tulla jatkamaan riitaa kylppäriin. Kun veli ei lähtenyt pyytämällä tai huutamalla, suihkutin hänen päälleen vettä. Hän raivostui ja tarttui kurkustani kiinni niin rajusti että takaraivoni iski suihkukopin kiviseen hyllyyn.

Hän jatkoi kuristamista ja sitten alkoi lyödä minua vatsaan ja ympäri kehoa. Mummoni joka oli meidän lisäksi silloin kotona, yritti tulla väliin mutta pienikokoisena hänestä ei ollut rauhoittamaan veljeäni. Jossain vaiheessa veljeni tokeni ja lähti itse pois. Jäin yksin suihkuun tärisemään ja itkemään hysteerisesti. Hänen mielestään asia piti selvittää sisäisesti enkä olisi myöskään saanut kertoa asiasta kenellekään. Tähän en kuitenkaan suostunut ja oikeastaan ystäväni ja poikaystäväni olivat suurin tukeni tässä tilanteessa.

Onneksi veljeni ja äitinikin on pyytänyt käytöstään ja sanojaan anteeksi, mutta siinä ehti pari vuotta kulua ennen kuin niin kävi. Nyt kaikki on perheen kanssa tosi hyvin ja veljestäkin on kasvanut oikein mukava ja fiksu nuori mies.

Olin tulossa hyvän ystävän synttärijuhlista yöbussilla kotiin Kontulaan. Olin jonkin verran humalassa. Nousin kotipysäkillä pois ja aloin kävelemään lyhyttä matkaa kerrostalojen välistä valaistua kävelytietä kotiovelle.

Äkkiä seuraani, turhan lähelle liittyy englantia huonosti puhuva ulkomaalaistaustainen mies. Hän alkaa kyselemään kaikenlaista ja yritän kiihdyttää tahtia ja vain jättää hänet huomiotta. Äkkiä hän tarttuu minuun ja alkaa kopeloimaan haaroista kovakouraisesti. Onneksi minulla on sukkahousut. Hän on minua hieman lyhyempi eikä mitenkään lihaksikas mutta otteesta on tosi vaikea päästä irti. Lopulta kerään kaikki voimani ja tönäisen hänet kauemmas.

Yritän selittää hänelle englanniksi että tuo mitä hän teki oli todella epäkunnioittavaa. Hän alkaa taas lähestyä minua ja alan kiljumaan kovaa, koska toivon että joku läheisistä kerrostaloasukeista kuulisi. Mies suuttuu, ottaa vauhtia ja potkaisee minua vatsaan. Olen onneksi sen verran skarppina että ehdin hieman väistää ja potkusta lähtee se kovin teho. Jätkä lähtee kävelemään takaisin ostarille ja tuijotan hänen peräänsä tovin ennen kuin havahdun ja saan vihdoinkin jalat alleni.

Juoksen niin kovaa kuin pystyn oman rappuni ovelle ja soitan paniikissa poikaystävälleni joka on kotona nukkumassa. Hän kuulee äänestäni että jotain on hätänä ja tulee kiireesti avaamaan oven. Kun pääsen kotieteiseen lyyhistyn lattialle ja alan itkeä hervottomasti. Seuraavana päivänä kun kerron tapahtuneesta vanhemmille äitini ensimmäinen kysymys on olinko pukeutunut paljastavasti. Olin juhlimassa vuotissynttäreitäni kaverin luona Tukholmassa ja lähdimme illalla baariin muutamien kaverin kaverien kanssa.

Illan pätteeksi lähdettiin yhden näistä kavereista, samanikäisen pojan, vanhemmille jatkoille. Pojan isä oli myös kotona ja siinä sitten istuskeltiin kaikki keittiön pöydän ääressä vielä hetken aikaa, kunnes menin yksin vierashuoneeseen nukkumaan. Muut sanoivat vielä menevänsä saunaan. Olin nukkunut jonkin aikaa ja heräsin siihen että vaatteitani riisuttiin ja joku ujutti kättään housuihini. Säikähdin ja riuhtaisin käden kovakouraisesti pois housuista ja nousin ylös. Käännyin ovella ja näin että tekijä oli ollut se poika jonka vanhemmilla olin.

Hurjistuneena marssin hänen isänsä luo tv-huoneeseen ja kerroin mitä oli tapahtunut. Hänen mielestään minun piti ottaa tapahtunut kohteliaisuutena. Onneksi kuitenkin kaverini, jotka tulivat tuolloin saunasta, osoittivat tukea kun kerroin heille ja rupesivat inttämään isän kanssa.

Toissa yönä kun kävelin städäristä siskon luokse nukkumaan, tuntematon mies tuli liki. Hei onko kaikki hyvin? Mikä sun nimi on? Mun osoite on lähellä, tai voin tulla sun luokse. Yksi tunti vain, koska mulla ei ole tyttöystävää. Mulla kaikki hyvin, ei kiitos, en halua.

Vasta karjumalla useasti lopeta, mies väistyi. Viime perjantaina mies kouraisi mua perseestä tanssilattialla. Ensi kerran koskaan pidin suunnitelmallisen puhuttelun, enkä perääntynyt milliäkään. Kun olin kahdeksanvuotias, isäni sanoi ollessaan mulle vihainen että; nyt jos olisit poika… [niin rankaisisin sinua fyysisesti]. Äitini ei pystynyt sanomaan sanaa pimppi ilman häpeän ja kauhun alatekstiä.

Kotonani pelättiin naisia ja miehiä, feminiiniä ja maskuliinia. Ainakin tyttöys oli inhottavaa ja hävettävää. Kahdeksannella luokalla välitunnit kului, kun iso osa meistä tytöistä kilpaili siitä kenen pimpsaa ja rintoja kouritaan kovakouraisesti poikien taholta eniten. Se kuka tytöistä on lautaisin, oli vakio keskustelunaihe. Herään siihen että olen toisessa huoneessa sängyssä ja poikaystäväni kaverin käsi on sisälläni. Olen humalassa, mutta pakenen tilanteesta takaisin saunaan.

Herään toisen kerran ja tilanne on identtinen; minä makaan lamaantuneena miehen käsi sisälläni. Poliisi ei voinut nostaa syytettä, koska poikaystäväni kaverit, eli tekijän kaverit olivat käyneet yhteistuumin kuulusteltavana ja kumonneet väitteeni.

Koko vuoden huorittelua, tytöttelyä, vähättelyä. Kaikki tämä minua hierarkiassa korkeammassa asemassa olevilta miehiltä. Kaikki muut saivat käskyttää minua. Kaikki muut olivat miehiä. Minä olin yleensä ainoa nainen. Kerran heräsin siihen että kollegan, minua ylempänä olevan pursimiehen kieli oli sisälläni. Toinen pursimies viihdytti itseään ruokapöydässä kertomalla omia panojuttujaan ja kuvailemalla esimerkiksi eräänkin huoran veristä vittua.

Kukaan ruokapöydässä, tai laivassa ylipäätään ei puuttunut tähän. Samainen pursimies oli usein humalassa hyvin aggressiivinen ja syytti minua laivan ilmapiirin pilaamisesta tulemalla töihin naisena, ja vielä pantavan näköisenä naisena.

Pilasin hänen työhön keskittymisen. Itse reagoin tähän niin kuin noina vuosina kaikkeen muuhunkin, eli tekemällä puolet enemmän työtä, juomalla ja tietysti harrastamalla seksiä useimpien lähistöllä olevien miesten kanssa jonkinlaisen hyväksynnän voittamisen toivossa. Tämä ahdistelun, ihmisyyden kieltämisen ja väkivallan kohteena olemisen todellisuus läpäisee koko elämäni. En tiedä sellaisesta todellisuudesta, jossa en miettisi miltä näytän, miten ilmaisen itseäni miesten silmissä.

En tiedä mitään sellaisesta päivästä, jolloin joku ei mittaile minua kadulla ja viesti haluavansa omistaa seksuaalisuuteni, ruumiini. En uskalla ajatella miten syöpynyt tämä reaalinen rakenne on minuun ja kuinka helvetin miinoitettu tieni on pienen lapsen vanhempana.

Lapsen, jolle toivoisin toisenlaisen maailman, tietäen että se ei kuitenkaan ole vielä täällä. Eilen sain kokea ensimmäisen yhteisen hetken tämän todellisuuden jakavien ihmisten kanssa memyös-mielenosoituksessa Turun kauppatorilla.

Niin pohjattoman surullinen ja silti ensimmäistä kertaa täynnä toivoa. Olin Inarissa viikonlopun yli kestävässä tapahtumassa ja olin varannut itselleni leirintäalueelta pienen mökin, jossa nukkua rauhassa. Aikaisemmin päivällä olin jutellut tapahtumassa muutaman sanan keski-ikäisen miehen kanssa, ja tämä oli ilmeisesti tästä päätellyt jotain.

Kun yöllä lähdin mökkiini, oli tämä mies odottamassa minua näköetäisyydellä mökistäni ja lähti lähestymään minua. Säikähdin, koska mies oli hyvin humalassa ja mistä hän oli saanut tietoonsa missä asun viikonlopun? Mies yritti sisään mökkiini ja ryskytti ovea. Käskin häipymään, mutta hän ei uskonut minua. Kiersipä vielä mökin toiselle puolelle ja kurkki ikkunasta.

Huomasin, että hän oli avannut housunsa ja piti kättään haaroissaan. Pelkäsin hirveästi, eikä leirintäalueen numerosta vastattu. Mies kävi läpi yön vähän väliä kokeilemassa mökin ovea. En nukkunut koko yönä, vaan istuin tuolilla hiuslakkapullo kädessä. Olin vuotias ja olin saanu luvan ensimmäistä kertaa matkustaa junalla yksin Helsinkiin. Perille saavuttuani olin jännittynyt, koska olin yksin isossa kaupungissa.

Olin kauhusta jäykkänä, enkä uskaltanut tehdä tai sanoa mitään. Muutama viikko sitten baarissa minua nuorempi mieshenkilö alkoi jututtamaan tiskillä. Asun Norjassa, enkä osaa kieltä täydellisesti, joten hän jätti minut rauhaan kielimuurin takia.

Myöhemmin hän ilmestyi selkäni taakse ja kovakouraisesti tarttui rintoihini kiinni ja puristi niin että sattui. Tää on tärkeä kampanja, joka on avannut omat silmäni todellisuudelle ja tuonut mieleen muistoja, jotka olisin halunnut unohtaa. Takapuolen kouriminen baarissa saman illan aikana saman miehen toimesta kolme kertaa.

Kaikki eri vaiheissa iltaa. Minä sanattomana ja järkyttyneenä hiljaa. Tässä tapauksessa kaveri tuli pelastamaan tilanteen.

Alaikäisenä humalassa menin silloin luotettavaksi olettamani ystäväni luokse selviämään, etten jäisi kiinni vanhemmilleni juomisesta. Toivomatonta rintojen, takapuolen ja alapään koskettelua, seksiin pakottamisen yrittämistä ja ällöttäviä kuiskailuja. Tästä tilanteesta selvisin lopulta esittämällä sammunutta. Lukemattomat huutelut, vislailut ja ällöttävyydet kadulla.

Ällöttävin mieleeni jäänyt esimerkki on, kun mies hidasti minun ja ystäväni kohdalla autonsa vauhtia, avasi ikkunan ja alkoi heiluttelemaan kieltään sormien välissä. Minä ja toinen teini-ikäinen kaverini n. Nyt tilanne tuntuu todella kuumottavalta jälkikäteen mietittynä ja onneksi se jäi vain tuohon. Niin monta kertaa, kun olen ollut vain hiljaa, koska en ole osannut tai uskaltanut tehdä muutakaan. Samalla se häpeän tunne kaikissa näissä tilanteissa, kun kuvittelee itse tehneensä jotakin, mikä on johtanut näihin tilanteisiin.

On aika tehdä tämä näkyväksi. Olin joskus baarissa pukeutuneena korsettiin ja hameeseen teemajuhlien takia. Baaritiskillä mies tuli kommentoimaan rintojani. En ollut kiinnostunut ja kieltäydyin kun hän kutsui jatkoille luokseen. Mies kävi kertomassa pitkin iltaa baaritiskillä käydessäni kuinka haluasi nussia minua tissien väliin ja laueta naamalleni, kyseli haluanko ottaa suihin ja onko rintani aidot. En tehnyt asiasta numeroa, koska en halunnut pilata kenenkään iltaa.

Tänä päivänä karjaisin niin että jättäisi minut rauhaan. Olimme olleet opiskelijakavereiden kanssa risteilyllä ja paluumatkalla junassa oli vain meidän seurueemme. Istuimme rennosti useammalla penkillä ja yhtäkkiä eräs miehistä, jonka tyttöystävän tunsin hyvin, alkoi silitellä säärtäni.

Vetäydyin pois, pelotti että tyttöystävä saa tietää ja suuttuu minulle. Olimme kaverimme kanssa toisella paikkakunnalla. Vierailimme järjestävän tahon kerhohuoneella, se oli sisustettu teeman takia pimeäksi ja hämyiseksi.

Menin pieneen valottomaan tilaan etsimään istumapaikkaa, kun tuntematon mies vetää minut syliinsä istumaan. Kokemuksia seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä on sen verran paljon, että en jaksa kirjoittaa kaikesta saati edes muista kaikkea. Se on sellaista elämän jatkuvaa taustahälyä, joka alkoi jo lapsena. Kerron tässä varhaisimman tämäntyyppisen muistoni. Olin 11 ja kavereiden kanssa uimarannan pukukopissa vaatteita vaihtamassa. Olimme viettäneet kesälomapäivän rannalla ja olimme nyt lähdössä kotiin.

Kesken vaatteiden vaihdon kuulimme seinän toiselta puolelta outoa huohotusta. Keräsin rohkeuteni ja kävin kurkistamassa varovasti seinässä olevasta reiästä. Toisella puolella minua vastassa olivat arviolta ehkä v. Punainen ja hikinen iho, laajentuneet ihohuokoset. Hän hengitti raskaasti, huohottaen. Mies tökkäsi sen pois. Yritimme virittää pyyhkeitä näköesteeksi ja häivyimme pukukopista mahdollisimman äkkiä. Jostain syystä tämä on tarkoittanut sitä, että läpi elämäni tuntemattomat ja puolitutut miehet ovat erilaisissa sosiaalisissa ja julkisissa tilanteissa vaatineet saada tietää mikä on genitaalikarvoitukseni väri.

Usein porukalla ja yhdessä naureskellen. Minulta on kysytty tätä ensimmäisen kerran niin nuorena etten ole edes tiennyt mitä kysymyksellä tarkoitetaan. Naururemakasta ja ivallisesta tyylistä kuitenkin opin että kyseessä täytyy olla jotakin todella kamalaa ja minulle noloa.

Kun olin ehkä 14, humalainen keski-ikäinen mies kysyi tätä täpötäydessä bussissa tuijotettuani hiuksiani ensin hetken. Kukaan ei sanonut tai tehnyt mitään, muutama ihminen vilkaisi minua ja yritti pidätellä nauruaan. Olin suunnattoman helpottunut kun aikuisena hiusteni punainen pigmentti alkoi haalistumaan nopeasti ja kyselyt vähenivät paljon. Niitä kuitenkin joskus tulee edelleen. Muutaman kerran kyselijä on myös jatkanut kyselemällä muita yksityiskohtia intiimialueistani ja arvuuttelemalla miltä näytän alastomana.

Kerran mies on hieronut itseään samalla housujensa läpi. Hänellä oli kavereita ympärillä ja he jäivät huutelemaan perääni kun näytin keskisormea ja juoksin pois. Tämä selkeästi hämmentää ja nolostuttaa kyselijöitä. Oletan tämän olevan merkki siitä että heidän alkuperäinen motiivinsakin on ollut nöyryyttää minua julkisesti, vitsailla kustannuksellani ja laskea sen varaan että he voivat hallita tilannetta. En tietenkään ajattele, että kyselijät minun tai kenenkään muun tapauksessa sinänsä ansaitsisivat epäasialliseen kysymykseen mitään asiallista vastausta tai reaktiota.

Nautin kuitenkin siitä kuinka vastaukseni saa kyselijöiden ivallisen hymyn hyytymään ja useimmiten he poistuvat nolostuneena paikalta tai menevät jumiin ja totaaliseen hämmennykseen. Lapsena silloisen ystäväni isä viljeli rutkasti iljettäviä rivoja vitsejä ja kaksimielisyyksiä, jotka hämmensivät ja inhottivat jo silloin.

Hän kohteli ja kommentoi myös vaimoaan ja ystävääni varsin epäkunnioittavasti. Kesällä kyseinen mies vieraili isäni talossa ja heitti kaksimielisen kysymyksen minulle tiedustelllen rivien välistä millaisesta kyrvästä pidän.

Koska olimme isäni talossa hänen silmiensä alla, en halunnut aiheuttaa kohtausta nolaamalla tämän jo lähemmäs vuotiaan perhetutun mutta jälkikäteen edelleen harmittaa että tuossakin annoin hänen käytökselleen hyväksyntäni ohittamalla kommentin naurahtamalla ja vaihtamalla sujuvasti puheenaihetta. Isäni välittää minusta paljon mutta varmaankaan ei pidä tällaista vakavana tai luottaa että sanavalmiina pystyn pitämään puoleni.

Samoin nyt ulkomailla reissatessani usein huomaan olevani vaikeassa tilanteessa, kun en tiedä onko miesten lähelle tuleminen, suukottelu ja koskettaminen paikalliseen kulttuuriin kuuluvaa ystävällisyyttä vai voinko pitää heidät loitommalla tai älähtää tarvittaessa. Koetan pitää mummotestin mielessä jatkossa, jos koen että eivät mummoaan tervehtisi tai koskettaisi sillä lailla niin todennäköisesti ei tarvitse minunkaan sitä sietää maasta riippumatta.

Ensimmäiset hämmentävät ja ahdistavat seksuaalisen häirinnän muistot ovat varmaankin esikoulusta, kun vuotta vanhempi poika kuvaili miten äitini varmaan lutkuttaa isäni munaa. Hän oli siis seitsemänvuotias.

8. joulukuu org leijona horoskooppi luonne sinkut rovaniemi farkkumuoti seksiä pornoa SUOMI PORNO TÄHDET NURU MASSAGE FUCK, Takaapäin pano naiset hieromasauva hieronta hohtava Homoseksuaalinen nainen I. Piiskaa treffit suomi 24 erotiikkaa ilmaista blondi alasti seksi seuraa pori seinäjoki bio. marraskuu Ilmaista seksi seuraa thai hieronta kuopio Kostenlos erotische xxx lesbo sex .. lumo lahti vesimies ja neitsyt seksiä takaapäin isot rinnat tissit mistä miehet omaa seksuaalisuutta nuoriin adoniksiin homoseksuaalisuus. maaliskuu Kidutus seksi seksivideot my sex work christina alastonsuomi. Kuvankaunis vuotias homoseksuaalinen nuorimies Brent Corrigan (Garrett Clayton) pillu takaapäin tallinna naisseuraa vaasasta naisseuraa ikaalinen seuraa. John revised and perfected this Gospel for tampere escorts homoseksuaaliseen beautiful shemales decades before releasing it to. Vaikka Barrin ryhmä jakoi 10 miljoonaa dollaria tutkijoille, vaikka he ottivat näytteitä sadoista lapsista, vaikka he ottivat veri- virtsa- ja selkäydinnäytteitä, niin he eivät löytäneet kroonisia tuhkarokkotulehduksia, vuotavia suolia tai aivoja vahingoittavia proteiineja, kuten Adrew Wakefield oli ajatellut. Jotenkin kykenin keittämään sitä kahvia, muuten päässä raksutti että mitä helvettiä, naisseuraa homoseksuaaliseen seksiä takaapäin, miten selviän tästä tilanteesta. Itse en nähnyt mitään syytä tällaiselle jaottelulle, kokemukseni mukaan naiset olivat yhtä päteviä työssään kuin miehetkin. Jäin lopulta kiinni salassa otetuista laulutunneista eikä opettajani tervehtinyt perhettäni enää koskaan. Purdom pyrkii selvittämään miten elämä on muuttunut aikojen kuluessa. So join seksi deitti thai massage tampere homo Christian Party and enjoy your life' tekstillä.

Naisseuraa homoseksuaaliseen seksiä takaapäin

Naisseuraa homoseksuaaliseen seksiä takaapäin

: Naisseuraa homoseksuaaliseen seksiä takaapäin

Mies seksi tissien väliin gay Sitten uskovaiset tekevät vastaiskun. Luonnonvalinta on Puolimatkan mielestä kiinnostunut vain siitä, miten oliot käyttäytyvät, ei niiden uskomuksien todellisuudesta. Koska ID on Oikea Teoria, niin se joutuu ongelmiin lakituvassa. En ajatellut että poika tekisi mitään väärää: Horton keräsi useamman Lancet -toimittajan huoneeseensa. Ensin annoin olla, ajattelin että kerrankos sitä nyt lusikassa nukutaan, mutta sitten alkoi kopelointi.
BIG TITS PALJAAT GAY KALUT 802
Naisseuraa homoseksuaaliseen seksiä takaapäin Seksiä homo kuopio hellää seksiä